10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA ETKİNLİĞİ

10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA ETKİNLİĞİ

11.11.2023 99

Yine bir 10 Kasım,

  Yine hüzünlü bir kasım sabahındayız. Bugün kahraman ulusumuzun büyük önderi ve cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuzluğa göçüşünün 85. yıldönümü. Onun 1938'de, bir on kasım sabahı sona eren maddi hayatı, şimdi yüreklerimizde ve beyinlerimizde birer Mustafa Kemal ideali olarak yaşıyor. "Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir." diyen , Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için buradayız.

 Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan büyük devlet adamı Mustafa Kemali, Ölümsüzlüğe geçişinin 85. yıldönümünde saygı, sevgi, özlem ve rahmetle anıyorum.

 

Bugün O'nu anmak için sıradan bir gün değildir. Bugün, karalar bağlama günü hiç değildir. Bugün O'nu daha iyi anlamak, O'nu takip edebilmek, O'nun gibi ileri görüşlü ve  vatan sever olabilme günüdür.

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" diyen Mustafa Kemal Atatürk bu gün aramızdan ayrılmış, o çok sevdiği vatan topraklarının sinesine kavuşmuştur. Lakin O'nun fikirleri, hayal ve özlemleri, ilke ve

 

 

gayreti, hedef ve arzuları yaşamaktadır, Kahraman Ecdadımız ile birlikte Kurduğu Cumhuriyet ve elde ettiği bağımsızlık O'nun bu vatana en büyük hediyesidir. Bu yüzden Atatürk asla ölmeyecek, kalplerde  yaşamaya devam edecektir.

 

57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından 10 Kasımların önemi büyüktür.

 

Mensubu olduğu Büyük Türk Milleti'ni sonsuz bir aşkla seven ve kısacık yaşamı içine yüzyılları sığdıran Mustafa Kemal, milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve kendini ona adamıştır. Onun "Ben, gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk milletine canımı vereceğim" sözü, milletini ne kadar çok sevdiğini göstermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. Yıl dönümünde bir kez daha rahmet ,minnet ve şükranla yad ediyoruz.

Ruhu şad olsun.

 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, okulumuzda yapılan törenle anıldı. 

 

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. 

Etkinliğimizden görüntüler.

11-11-202311-11-202311-11-202311-11-2023